Güncel

 

 

Esenler Engelli Dernekleri, Kutlu Doğum Haftası Programı Hakkında Basın Açıklaması

28 Mart 2012

 

Hz. Peygamber (s.a.v.)’in miladi 1441. kutlu doğumu vesilesiyle Engelli dernekleri olarak Kutlu Doğum programı düzenleme kararı aldık. Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri ülkemizde 1989 yılından beri bir çok kurum ve kuruluş tarafından kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde yapılan programlarda Hz.Peygamber (s.a.v.)’in tüm yönlerini anlatarak bir programa sığdırmak mümkün değildir. Bu programlarda Hz. Peygamber (s.a.v.)’in bir yada bir kaç yönü topluma aktarılabilinmektedir.

Esenler’de faaliyet gösteren Engelli Dernekleri olarak 22 Nisan Pazar günü saat 19:00’da Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde (EKM) Kutlu Doğum Programı düzenleme kararı aldık. Kutlu Doğum Programında Hz. Peygamber (s.a.v.) döneminde Engelli sahabiler ve Hz.Peygamberin Engelli sahabilerle olan muhabbeti konu alınacaktır. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz.Peygamber (s.a.v.) kendi asrının gidişatını, rengini ve şeklini değiştiren; örnek yaşayışı ve davranışlarıyla insanların iyiye, güzele, doğruya yönelme meylini artırmıştır.

Hz.Peygamber (s.a.v.) her şart ve durumda zulme ve kötülüğe karşı durmuş, doğruluk ve adaletten şaşmamış, kimsesizleri himaye etmiş, insanların ıstırabına ortak olmaya çalışmıştır. Merhametin, affediciliğin, hoşgörünün, alçak gönüllü olmanın, şefkatin, çocuklarla, yetimlerle ve güçsüzlerle ilgilenmenin en güzel örneklerini yaşayarak öğretmiştir. Kendi gönderiliş misyonunu ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diye açıklamıştır.

Ayrıca Engelli bireylerin o dönemde eşit insan muamelesi görmesi ve toplum hayatına katılımları Kuran ayetlerinin indirilmesiyle mümkün olmuştur. Hz. Peygamber (s.a.v.) Kuran-ı Kerim’den ilham alarak, Engelli insanlara özel ilgi ve şefkat göstermiş ve onları değişik sosyal hizmet politikalarıyla toplumun faydalı bir unsuru haline getirmiştir. Hz.Peygamber (s.a.v.)’in Engellilere dönük sosyal hizmet uygulamalarını değişik açılardan ele almak ve değerlendirmek mümkündür.

Örneğin; O dönemin en büyük idari makamlarından sayılan valilik görevine Ortopedik engelli Muaz B. Cebel’i Yemen valisi olarak tayin etmiştir. Yine Medine’de Kur’an öğreticisi olarak görev yapan Görme Engelli Sahabilerden Abdullah B. Ümmi Mektum’u Mescid-i Nebevi’ye müezzin olarak tayin etmiştir. Bu örnekler daha da sıralanabilir. Hz. Peygamber (s.a.v.)’in Engellilere vermiş olduğu değer yapmış olduğu tayinlerden Engellilerin toplumun bir çok kademesinde yer aldığını görmekteyiz.

Bu vesile ile şefkat ve merhamet peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)’in kutlu doğumu münasebetiyle idrak edeceğimiz Kutlu Doğum programımıza Tüm Engelli, Engelli Aileleri ve Gönül dostlarımızı programımıza destek vermeye davet ediyoruz.

Kutlu Doğum Programı

• Açılış 19’00

• Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mealinin slaytı
(Kuran-ı Kerim Tilaveti Görme ve Ortopedik Engelli Hafızlar tarafından gerçekleştirilecektir.)

• Kutlu Doğum Sinevizyonu

• İlahi Korosu
(İlahiler Görme,Ortopedik ve Zihinsel Engelli bireyler tarafından seslendirilecektir.)

• Şiir (Naat)

• ‘Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Engelli Sahabiler’ konulu konferans: Prof. Dr. Ali Seyyar (45 dakika)

• Brill Alfabesi takibiyle Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mealinin slaytı
(Kuran-ı Kerim Tilaveti Görme Engelli Hafız tarafından gerçekleştirilecektir.)

• İlahi Korosu
(İlahiler Görme,Ortopedik ve Zihinsel Engelli bireyler tarafından seslendirilecektir.)

• Şiir (Naat)

• Dua

 

Göstereceğiniz hassasiyetten dolayı şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Program Komite Ekibi

Ahmet KURT

Mustafa KAPLAN

Mehmet SANİN

Ali URLU

H.Ali ŞİMŞEK

Remziye CEYLAN

Bekir SAĞIZ